Purri-hurjimuksesta löytyi yllättäen muutama mukava yllätys eli täi! Hansu kiittää hoidosta...Ja samoja oli tietty Hellevissä (ja ehkä myös Selmassa, en jaksanut etsiä). Mistä päätyneet näihin - luulen, että S&H ovat syyllisiä ja ovat saaneet pikkuystävät jostain paikasta x; flattiviikonloppu, tokokokeet...? En tiedä. Armoton siivous alkoi tuon loishäätöjen jälkeen. Nyt kaikki vaatteet jne. ovat pihalla ja saavat olla, vaikka taitaa olla liioittelua. Mutta eivätpähän ainakaan täällä majaile enää.

Näitä kavereita ei ole aiemmin meillä ollutkaan, Minkillä oli joskus väiveitä iso liuta korvissaan, mutta muuten ollaan säästytty. Ehkä apuna on ollut suht säännöllisesti annetut ulkoloishäädöt, ehkä vähän turhaankin tai sitten ei. No, nyt niistä (toivottavasti) on päästy eroon eikä uusiakaan saada.

Mitään treenailuja en ole tehnyt, kunhan olen yrittänyt ehtiä edes lenkittämään koirat. Viime viikonloppu meni reissussa Helsingissä eläintenkouluttaja-asioissa. Ja OPOilut pitäisi saada tehtyä, kehittämishanke vielä kesken ja muutama kurssi. Ei vaan oikein jaksa kiinnostaa...tai periaatteessa kyllä, mutta käytännössä ei kuitenkaan. Keha olisi kyllä aika valmis, mutta pitäisi vielä ehtiä lähettää se. Muut pitää tsekata, että mitä voin tehdä / hyväksilukea. Muu aika sitten on mennyt järjettömässä urakassa eli artikkeleiden lukemisessa. Olen kasannut kuukausien aikana kamalan pinon erilaisia artikkeleita, jotka pitäisi yrittää kahlata läpi. Applied Animal Behavior Science etunenässä, mutta sitten vahingossa löysin kolme muutakin uutta suosikkilehteä, mikä on pahentanut urakkaa. Osa on mielenkiintoisia ja osa järjettömiä "tutkimuksia". Osa sellaisia, että tehdään meillä täällä (tai ollaan jo tehty), ihan kiva testailla niitä. Ja kehitellä omia juttuja, joita voi sitten täällä testata.

Huomenna lähtö Joensuuhun, tuomarointi ja koulutus. Piskit jäävät kenneliin, alkaa olla niille liiankin tuttu paikka...jos ensi viikolla ehtisi tehdä jotain niidenkin kanssa. Jaa, mutta pääsivät ne tänään vesijuoksumatolle. Selmalla vaikeaa käveleminen, peitsaa KOKO ajan. Kikkailujen avulla takajalat saatiin kävelemään, mutta peitsi on tiukassa. Pitää jumppailla etuosaa ja hieroa takaosaa + mattoilla. Hellevi sai muuten vain juosta matolla - menee hyvin. Ravasi nyt pitemmän pätkän ja ihan kauniisti. Sillä ei ilmeisesti ole mitään jumituksia, koska kävely ja ravi ovat rentoja. Kun ehtisi vain treenata jossain välissä (tätä kirjoitellessa...tein juuri elämäni ensimmäisen oikean kirjanpidon OAJ:lle, oli vaikeaa!) tai saisi aikaiseksi, ehtiihän sitä jos jättää jotain muuta pois. Nomettamistakin pitäisi alkaa vähitellen herätellä talviunilta.