...noita mun sivuja. Joten kokeillaan tätä, jälleen. Vaikka kunnolla en ole testannutkaan, mutta vähän edes.

Pikakuulumisia alkuvuodelta: kamalasti reissaamista takana ympäri Suomea, viikolla ja viikonloppuina. Toko- ja työjuttuja molempia. Koirien kanssa satunnaisesti enemmän tai vähemmän treenaamista silloin kun olen ehtinyt. Tokoa pääasiassa, koska se on yksinkertaisinta (ja on lämmin halli käytössä :) Siinä jotain "uutta" muka mukana: Selmalle keskittymistä ja kontaktia lähinnä ja vanhojen juttujen ylläpitoa tai jopa parantamisyrityksiä.

Helleville kaukoja, joissa on innokas, mutta vähän sählää ja venyy liikaa eteen. Edelleen on satunnaisesti hyvässä vireessä ja satunnaisesti ihan kamalassa. Sen kanssa vääntämistä mm. seuraamisessa, jossa Hansu pakotti "hulluttelemaan". No nyt on seuraaminen parantunut eli tuo auttoi, luulen. Luoksetulossa kahden kupin palkkaus on näyttänyt hyvältä, joten sitä jatketaan. Ruudussa alkaa homma olla selkeähkö, ainakin alustan kanssa. Tunnarissa satunnaisesti liian innokas, mutta muutoin se vaikuttaa helpolta (kop kop). Sekavahkoa treeniä siis Hellevin kanssa + ongelmakohtana treenin lopettaminen siten, ettei se ole Helleville rangaistus.

Agilityä Hellevi on ottanut todella vähän, en jaksa siirrellä esteitä hallilla. AussieShepmates- ja flattiviikonloppuna hieman enemmän, mutta muutoin liian vähän. Yhdet epäviralliset kisat käytiin, joissa ei osannut pussia (hups, jäänyt vähän sikseen) ja toisella taisi yksi rima pudota. Muutoin meni kivasti. Yleensäkin agissa menee mun mielestä mukavasti, mutta sitä pitäisi jaksaa treenata paljon enemmän, saada rutiinia (molemmille).

Molemmat piskit ovat treenanneet lisäksi etsintöjä palikoilla, kai se on tarkoitus opettaa niille jotain etsintää. Selma on etsimisessä häslä, ei malta etsiä tarkasti, vaan juoksentelee ja yrittää siten saada löytöjä. Samaa tekee nomessa, jossa sitten menee helposti pieleen tuon(kin) takia. Hellevi on selkeästi parempi, etsii paljon tarkemmin ja tehokkaammin. Ja yllättävän innokkaasti, vaikka palkkana on ollut palikka itsessään.

Ajankohtaisempia uutisia: Selma tokoili 27.2. OKK:n kokeessa. Paikallaistumisessa meni vain maahan :( seuraaminen ok, käännökset (tk) huonoja. Idiootissa iso ongelma on nyt kääntyminen mukana, kun kierrän. Treenatessa ei auttanut etupalkka eikä este eli palataan perustreeneihin. Luoksetulossa maahanmeno valui. Ruutu ok. Ohjattu kohtalaisen ok. Tunnarissa vähän huono ote. Metalli aika ok. Kaukoissa ennakoi, lisäkäsky ja ennakointi lopussa. 261, ei kovin kummoista siis.